Hankinnan digitalisaatio

22.05.2018   //   Mika Lahti

 

Jokainen hankinta-ammattilainen on jo kuullut, että digitalisaatio on muuttanut ja tulee jatkossa muuttamaan yhä enemmän yritysten ja yksilöiden toimintaa. Digitalisaatiossa toistuu kuitenkin sama haaste kuin muissakin hypeissä – miten erotamme olennaisen ja epäolennaisen tiedon toisistaan ja mihin rajalliset resurssit kannattaa kohdistaa?

Lue lisääLoppukäyttäjäpalvelut - kerralla valmis vai jatkuva kehitys?

08.05.2018   //   Joonas Vuorenniemi

Yritysten digitalisaation avulla kehittämät uudet palvelut ovat saaneet paljon huomiota mediassa. Lisämyynti, asiakaskokemuksen parantaminen, kustannussäästöt ja uudet liiketoimintamallit nousevat usein esille listattaessa motiiveja digitalisaatiohankkeille.

Lue lisääKirje myllyistäni – kuinka vanhakin koira oppi uusia temppuja

10.04.2018   //   Jari Kolsi

Muutama sana alkuun itsestäni. Olen uranvaihtaja, takana harjoittelut ja diplomityö mukaan lukien yli 30 vuoden työrupeama suomalaisen terästeollisuuden palveluksessa. Sieltä oli myös tarkoitus jäädä eläkkeellekin, vaan toisin kävi. Onneksi uusi työ löytyi projektihallinnan kurssin kautta ja ValueSource Partners Oy:n tiimissä, hankinnan hommissa. Täytyy rehellisyyden nimissä kertoa, että hankinta oli oikeastaan ainoa ala, jolla en aiemmin ollut työskennellyt, joten kyseessä oli askel (lähes) tuntemattomaan. Opiskelin muinaisen TKK:n Vuoriteollisuusosastolla pääaineinani prosessimetallurgiaa ja mineraalitekniikkaa, joten siinä mielessä nämä Outotecin hommat ovat tavallaan paluuta juurille.

Lue lisää5 erilaista tapaa hyödyntää ulkoista hankinnan asiantuntijaa

19.03.2018   //   Timo Nieminen

Hankinnan, kuten muidenkaan toimintojen osalta, ei useinkaan ensimmäisenä tarvitse miettiä ulkoistamista ja mitä siitä sitten seuraa. Ennemmin kannattaa suunnitella huolella oma strategia ja toimintamalli, ja miettiä millaista osaamista niiden toteuttaminen kokonaisuudessaan vaatii, jotta liiketoiminnan tavoitteet toteutuvat. Löytyykö itseltä sitten siihen tarvittava osaaminen ja työpanos?
Ulkoisen asiantuntijan käyttäminen on yksi erittäin relevantti vaihtoehto – ei kuitenkaan se ydinkysymys. Toisaalta se ei saisi olla myöskään kynnyskysymys.

Lue lisääHankinnan ammattilainen 2018 – ihmissuhteiden ja busineksen monitaituri

08.03.2018   //   Timo Nieminen

Millaista osaamista hankintatoimen ammattilaiselta vaaditaan tulevaisuudessa? Ja toisaalta, miten voimme löytää juuri sen oikean ammattilaisen?

Lue lisääOnnistu investoinneissa – investoinnin tarkka määrittely ratkaisee pelin

31.01.2018   //   Juha-Matti Alve

Onko yrityksessäsi edessä isot investoinnit? Pelissä paljon ja onnistumisen pakko projektissa mukana olevien harteilla? Investointiprojekteihin tartutaan usein suurella tarmolla ja valitettavan usein myös kiireellä. Mitä nopeammin päästään toteutukseen, sen parempi. Vai onko? Yllätyksiä tulee helposti vastaan ja innostus hiipuu matkan varrella. Kun investointimäärittely tehdään hyvin, voit rauhallisemmin mielin lähteä investoinnin toteutukseen. Peli ratkaistaan hyvin pitkälti jo alkuvaiheessa.

Lue lisääPositiivinen markkinatilanne tuo lisää töitä ja arvonnousua hankinnan ammattilaisille

08.01.2018   //   Suvi Pekkinen

Positiivinen markkinatilanne ja kasvuodotukset vaikuttavat nyt monella alalla, ja se näkyy myös investoinneissa. Ja kun investoinnit nousevat yritysten fokukseen, katseet kääntyvät selkeästi hankinnan puoleen. Hankinnan ammattilaisille on kysyntää ja hankinnan arvostus on nousussa - toivottavasti sille kuuluvalle tasolle.

Lue lisääTehdasinvestoinnit sujuvat harvoin “oman työn ohessa”

08.11.2017   //   Ari Koivistoinen

Tehdasinvestoinnit ja konehankinnat ovat yritykselle isoja panostuksia ja niiden onnistuminen tärkeää, sillä pelissä on usein yrityksen menestys. Pelkkä hinta ei silloin ole ratkaiseva tekijä, vaan myös laatua ja toimitusaikaa on optimoitava yrityksen tavoitteiden mukaan. Jotta investointiprojekti sujuu, vaaditaan myös resursseja. Liian usein näkee kuitenkin investointeja tehtävän “oman työn ohessa”. 

 

Hyödynnä Tehdasinvestointien checklist >>

Lue lisääHankinnan ammattilaisten toimialan vaihto - helppoa vai haasteellista?

12.10.2017   //   Heikki Karppila

Monesti kohtaan ajatuksia, että tietyllä alalla hankintatoimi on niin erityistä, etteivät ulkopuoliset voi tarjota siihen osaamistaan. On aloja, joissa vaaditaan juuri tiettyä hankinta-alan osaamista, mutta on myös paljon osaamista, joka on helposti siirrettävissä alalta toiselle. Kokemus useista organisaatioista ja eri tilanteista auttaa nopeasti näkemään, mihin tarttua.

Lue lisääNuoren hankinta-ammattilaisen toimenkuva 2018

25.09.2017   //   Sami Saario

Proaktiivisuutta ratkaisujen hakemiseen sekä vahvoja vuorovaikutustaitoja kaivataan hankinta-alalla yhä enemmän. Hankinta-ammattilaisen on myös näytettävä osaamisensa ja yritykselle tuottamansa lisäarvo. Nuori ammattilainen: omat ideat rohkeasti pöytään.

 

Lue lisääTilaa blogi: