<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=154801&amp;fmt=gif">

Osaamista ja työkaluja onnistuneen investointiprojektin toteuttamiseen

Investointiprosessi vaatii resursseja ja on täynnä asioita, joilla on merkitystä lopputuloksen onnistumisen kannalta  Yksin ei kuitenkaan tarvitse toimia - osaamista ja työkaluja on saatavissa.

Hyvä työkalu jokaiselle vähänkin suurempaa investointia suunnittelevalle ja sitä toteuttavalle henkilölle on kokeneen hankinta-asiantuntijan laatima Tehdasinvestointien checklist. Se on käsikirja ja muistilista, jolla pääset hyvin alkuun. Investointiprosessi on täynnä huomioitavia asioita, joilla on merkitystä lopputuloksen onnistumisen kannalta.

Tehdasinvestointien checklist

Panosta investoinnin määrittelyyn

Investointiprojektien onnistumiseen vaikutetaan eniten jo alkuvaiheessa perusteellisella investointimäärittelyllä ja esiselvityksellä. Kun esiselvitysvaiheeseen panostetaan, koko investointiprosessi pysyy hyvin hallinnassa. Silloin tiedetään oikeasti, mitä ollaan hankkimassa ja miten sekä millä kriteeristöllä teemme päätökset. Oikominen on helppoa, mutta tässä kohtaa prosessia se ei kannata. Vaihe vaatii saumatonta yhteistyötä liiketoiminnan, teknisen suunnittelun, yhteistyökumppaneiden ja hankinnan välillä. Tavoitteet ja vaatimukset tulee näkyä hankintamäärittelyssä aukottomasti. Checklistasta löydät investointimäärittelystä lisätietoja.

Hyödynnä ammattilaisia joustavasti

Jo investoinnin määrittelyvaiheessa voit hyödyntää Hankinnan Huippujengin ammattiosaamista sekä lisätä vauhtia investoinnin läpivientiin – yksinkertaisesti resursoimalla tehokkaasti ja tuomalla tarvittavaa osaamista juuri oikea-aikaisesti. Olemme toteuttaneet lukuisia vaativia investointiprojekteja, joten prosessit ja siinä huomioon otettavat yksityiskohdat ovat tuttuja. Investointiprojekti saa hyvän startin osaavien ammattilaisten tuella. On oleellista, että oman väkesi jaksaminen on turvattu ja motivaatio saavuttaa asetetut tavoitteet pysyy korkealla tasolla koko investointiprojektin ajan.

Investointihankintojen asiantuntijoita tai vaikka koko tiimi käyttöösi

Voisiko ulkoisten ammattilaisten osaamisesta olla hyötyä myös teille? Ammattilaisemme integroituvat liiketoimintaasi ja tuovat sekä lisäresurssin että osaamisen käyttöösi. Jos koet, että tarpeesi täyttää osa-aikainen lisäresursointi tai haluat vain sparraajan - sekin onnistuu!


ValueSourcelta saat

 • hankinta-ammattilaiset projekti- ja investointihankintoihin
 • ostajat toteuttamaan tilausprosessia (tilauksesta-maksuun)
 • logistiikan ammattilaiset projektitehtäviin
 • projekti-insinöörit ja projektipäälliköt hankevastuuseen
 • kokonaisen investointitiimin viemään läpi projektisi, jotta voit keskittyä omaan ydinosaamiseen ja liiketoiminnan kehitykseen

Ammattilaisillamme on koko Huippujengin tuki takanaan. Toimintamalliimme kuuluu jakaa osaamista asiakkaalle sekä varmistaa, että ammattilaisellamme on onnistumisen avaimet käytössään.

 

Voimmeko auttaa investointiprojektisi toteuttamisessa?

Sovitaan palaveri ja katsotaan miten voisimme olla avuksi juuri sinun projektissasi.
Täytä tiedot, niin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.


Ota yhteyttä

Ratkaisuja onnistuneen investointiprojektin toteuttamiseen

Investointiprojektiin tulee määrittää organisaatio ja nimetyt vastuuhenkilöt. Pienemmät hankkeet voit toteuttaa omankin toimen ohella, mutta kannattaa arvioida hyvin avoimesti realiteetit ja tavoitteet. Isoissa projekteissa vaaditaan aina kokopäiväistä sitoutumista investoinnin läpivientiin (esiselvitys-suunnitteluvaihe-toteutus), vaikka osa tiimin jäsenistä ehkä toimisikin siinä oman työnsä ohella.

Mieti seuraavia pointteja:

 • Mikä on projektiin sopiva kokoonpano?
 • Voidaanko ammattilaiset irrottaa projektiin kokopäiväisesti?
 • Miten saadaan olemassa olevat tehtävät suoritettua häiriintymättä?
 • Onko meidän investointiprosessi tehokas ja varmasti hallinnassa?
 • Onko henkilökustannus vain häviävän pieni murto-osa investoinnin kokonaissummasta?

Mieti myös,

 • Kuinka tärkeä investointi on yritykselle?
 • Mikä on sen painoarvo ja riskitaso?
 • Onko sinulla sopivat henkilöt, joilla on kokemusta ja osaamista jo valmiiksi?
 • Miten saat sitoutettua laajasti yrityksen henkilöitä eri aloilta ja eri organisaatiotasoilta – aina yrityksen johtoa myöten.

ValueSourcen investointihankintojen asiantuntijapalvelu tarjosi Valmet Automotivelle skaalautuvan ratkaisun, kun tarvitsimme ostotoimen ammattilaisia nopeasti ja joustavasti."

Pasi Rannus, Senior Vice President,
Valmet Automotive

 

Jos haluat tietää, miten ketterää hankintaosaamista on hyödynnetty käytännön investointiprojekteissa, niin kannattaa tutustua autoteollisuuden menestyksekkäisiin investointeihin ja mitä on opittu matkan varrella:

case valmet automative ja marcedes-benz

Investointiprojektin aloitus - lataa apuja ja lisänäkemystä

Voit lähteä liikkeelle lataamalla itsellesi muistilistaksi hankinta-ammattilaisen kokoaman Tehdasinvestointien checklistin.

 • Otat huomioon riittävästi asioita jo prosessin alkuvaiheessa
 • Voit palastella projektin osiin, jotka ovat helpommin käsiteltävissä
 • Vältät osan riskeistä, kun otat ne huomioon etukäteen
 • Saat hyvän pohjan projektillesi – tunnistat juuri sinun projektille tärkeät asiat

Checklist on kattava muistilista asioista, jotka ovat yhteisiä erilaisille investointiprojekteille. Jokainen projekti on kuitenkin yksilöllinen. Osaavien hankinnan ammattilaisten avulla toteutat niin suunnittelu- kuin toteutusvaiheen sujuvasti.

Lataa itsellesi checklist

Lataa

 

Voimme auttaa. Saat apua sparrauksesta aina investoinnin läpivientiin

Kysy meiltä ehdotusta projektin suunnitteluun, projektitiimiksi tai tiimin täydennykseksi. Vahva osaaminen siivittää hyvään lopputulokseen. Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä onnistunut investointihanke.

Ota yhteyttä »    Tai soita +358 (0) 10 420 1110