<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=154801&amp;fmt=gif">

Hankinnan urapolkuja ja kasvutarinoita

Mitä työ ValueSourcella tarkoittaa?

Minkälaisia tehtäviä meillä on ja miten ne kehittävät meitä jatkuvasti eteenpäin?

Meillä jokainen urapolku on erilainen. Olemme koostaneet tälle sivulle urapolkuja kokeneiden ammattilaistemme matkasta hankinnan Huippujengiläisenä. Uusi konseptimme ValueSource Akatemia on puolestaan tarkoitettu hankinnan uran alkutaipaleella oleville nuorille. Millainen sinun urapolkusi voisi olla? Otetaan siitä selvää!

ValueSource Akatemia tukee nuorten ammattilaisten urakehitystä ja siirtymistä työelämään

ValueSource Akatemia on Turun yliopiston kanssa yhteistyössä rakennettu konsepti, joka tarjoaa toimitusketjun hallinnan tehtävistä kiinnostuneille nuorille alan opiskelijoille tai vastavalmistuneille mahdollisuuden työllistyä kiinnostavien tehtävien parissa alan huippuammattilaisten ohjauksessa. Tutustu Akatemiaan ja nuorten ammattilaisten uratarinoihin.

TUTUSTU HANKINNAN  AKATEMIAAN!

fill-arrow

Heikin vaiherikas urapolku ja matka senkun jatkuu!

Heikki on ValueSource matkansa aikana liikahtanut moneen suuntaan ja nähnyt lukuisia asiakasympäristöjä. Matkalla on ollut reittinä Sastamala-Turku-Nastola-Uusikaupunki-Puola-Saksa-Espoo-Saksa-Turku-Helsinki-Parainen-Turku-Uusikaupunki-Porvoo-Salo ja matka senkun jatkuu!

Kaikki tehtävät eivät toki ole yhtä lennokkaita kuin mitä Heikin urapolku kertoo. Meillä on mahdollisuus lennokkaaseen urapolkuun tai vakaaseen tehtäväkenttään - riippuen, mitä kukin meistä haluaa ja missä olemme parhaimmillamme.

Tässä kooste Heikin matkasta 2012 alkaen ValueSourcella:

1/2012 Heikki starttaa ValueSourcella yrityksen ensimmäisenä työntekijänä ja paikkana on silloin Old Mill Turku.
 
1/2012 - 8/2012 Hankintapäällikkö kaukolämmön venttiilien valmistuksen parissa Sastamalassa. Komponenttiostot, imuohjauksen rakentaminen ja ERP-kehitys.
 
9/2012 – 10/2012 Kehitystehtävät. ValueSource palvelujen päivitys ja työkalujen mukaanotto.
10/2012 – 2/2013 Hankintapäällikkö pakkausteollisuudessa. Epäsuorien hankintojen kartoitus ja kilpailutukset Nastolassa.
 
3/2013 – 7/2013 Hankintainsinööri autoteollisuudessa. Investointi- ja pakkausmateriaalihankinnat akselilla Puola-Saksa-Ugi.
 
8/2013 -10/2013 Hankintapäällikkö teollisuuden kone- ja laitehankinnat sekä pakkausteollisuuden epäsuorat hankinnat (2 asiakasprojektia rinnakkain).
 
11/2013 – 1/2014 Hankintapäällikkö vedenkäsittelyn ja suodatuksen komponenttien parissa Espoo ja  Saksa.
 
1/2014 – 7/2014 Hankintapäällikkö keittiökalusteissa ja elektroniikkateollisuuden parissa sisältäen epäsuoria hankintoja ja investointeja (2 asiakasprojektia rinnakkain) Turussa.
 
4/2014 – 8/2014 Hankintainsinööri energiateollisuuden parissa. ICT palvelujen ulkoistus, laitehankinnat ja operaattoripalvelut. Helsingissä.
 
8/2014 – 1/2015 Hankintapäällikkö eristeteollisuuden ja paloturvateknologian parissa. Epäsuorien hankintojen, palvelujen kilpailutukset (2 asiakasprojektia rinnakkain) Paraisilla.
 
1/2015 – 3/2017 Ostopäällikkönä lauttaliikenteen parissa. Ostotilaustyökalun käyttöönotto, hankinnan kehitys, vuosisopimukset sekä operatiivinen ostorooli. Turuus tois pual jokke.
 
4/2017 – 3/2020 Hankintainsinööri autoteollisuuden investointihankinnoissa Ugissa sisältäen kilpailutukset, sopimukset ja SAP-tilaukset. Samaan aikaan toimin ValueSource kilpailutustiimissä ja toteutin mm. asiakkaiden MRO tarvikekilpailutuksia ja komponenttikilpailutuksia. Trukkihankinnat Porvoolaiselle asiakkaalle ja siinä sivussa hankittiin asiakkaalle levytyökeskuskin Turkulaiselle asiakkaalle.
 
4/2020- 9/2020 Hankintainsinööri Raskaan autoteollisuuden raaka-aine ja MRO tarvikekilpailutukset. Varsinais-Suomalaisen laitevalmistajan koneistus- ja tiivistekilpailutukset.
9/2020 ->  Autoteollisuuden investointihankintojen parissa jälleen, mutta nyt Salossa. Samanaikaisesti toimin ValueSourcen kilpailutustiimissä ja vastuullani on ollut mm. useita ostomenojen analyysejä, vaate- ja kaasukilpailutus, MRO tarvikekilpailutuksia.
 
Matka jatkuu uusilla tehtävillä ja asiakasprojekteilla!

"Hankintatyö eri projekteissa on vähän samanlaista kuin tuotepäällikön työ myyntipuolella. Kun asiakkaan tarpeet ovat tunnistettu, niihin etsitään ratkaisu. Asiakasta tulee auttaa tarpeiden tunnistamisessa  ja löytää niihin ratkaisut yhteistyöllä.

Tätäkään työtä ei kannata tehdä vakavissaan, mutta tosissaan.
Minkä nuorena oppii sen on vanhana taitaa -sanonta pitää paikkansa. Loitsu ei toki kerro, missä nuoruus vaihtuu seuraavalle ikätasolle. Karttuneemmalla kokemuksella tekee pienemmillä peliliikkeillä samat tulokset kuin nuorempana useammalla yrityksellä ja erehdyksellä.

Aikaisemminkin olen todennut, että osallistuminen uuteen asiakasprojektiin on kuin menisi uuteen työpaikkaa sillä erotuksella, että tietää olevansa projektin ajan kiinni siinä työssä. Asiakkaat ovat vaativia ja odottavat tuloksia - hyvä niin, koska se piiskaa itseänikin parempiin suorituksiin."

Heikki Karppila, Hankintapäällikkö

fill-arrow

Näköalapaikka - satoja asiakasprojekteja takana ja tuhansia uusia vielä edessä

Olemme integroituneet asiakkaan liiketoimintaan ja monessa mukana asiakkaan edustajana mm. investointi-, projekti- ja palveluhankinnoissa, kilpailutus- ja sopimustyössä sekä hankinnan konsultoinnissa ja kehitystyössä. Digitalisaation pyörteissä erityisen ajankohtaisia ovat IT-ympäristön hankinnat lisensseistä aina liiketoimintasovelluksiin ERP:tä myöden. IT-hankintojen merkitys vain korostuu tästä eteenpäin.

Meitä Huippujengiläisiä toimii tänä päivänä eri toimialoilla valmistavasta teollisuudesta aina palveluliiketoimintaan. Uusimpana aluevaltauksena olemme tarjonneet asiakkaalle myös hankintajohtajan palveluna. Tulevaisuudessa tulemme tarjoamaan asiakkaillemme yhä kattavampaa palvelua toimitusketjun hallintaan sekä hankinnan että oston ulkoistamispalveluun asti. Yritykset ovat ulkoistaneet taloushallintonsa, ITn, markkinointiaan - miksipä ei myös ostoa ja hankintaa voisi ulkoistaa. Tähän kasvutarinaan tarvitsemme jatkuvasti uusia ideoita ja uutta osaamista.

Hankinnan Huippujengissä ei tarvitse kokea leipääntymistä. Kokemus monenlaisista projekteista erilaisissa asiakasympäristöissä eri toimialoilla nostaa hankinta-asiantuntijoidemme
osaamista ja markkina-arvoa jatkuvasti.

Ei ole salaisuus, että ValueSourcelta on jo yli 100 hankinnan ammattilaista saanut nostetta uralleen ja siirtynyt asiakkaidemme organisaatioon. Tästä olemme ylpeitä ja koemme, että meidän konseptimme toimii, niin asiakkaan kuin erityisesti Huippujengiläisemme eduksi. Kehitymme yhdessä asiakkaidemme kanssa ja laajan verkostomme avulla tiedämme, mitä alalla tapahtuu seuraavaksi.

"Aitiopaikka näköalapaikalla jatkuu edelleen eikä tältä paikalta ole hinkua pois. Vaihtelevat työt jatkuvat hankinnan huippujengiläisten kanssa. Laaja skaala erilaisia hankintoja tarvikkeista aina merkittäviin investointeihin saakka on jälleen tehtynä ja myöskin uusia työpöydällä työstettävänä. Tehtävät vaativat paljon rutiininomaista lähestymis- ja toimintatapaa, mutta myös tilannelukutaitoa ja soveltamista. Hienoa huomata itsessäni, vaikkakin subjektiivisena näkemyksenä, että oppimiskäyrä ei ole tältä osin taittunut. Työni antaa hyvää kontrastia tehtävien moninaisuudesta; aamulla saattaa olla tarvikekulutuksen arviointi kilpailutuksen näkökulmasta ja iltapäivällä neuvottelut investointihankinnasta. Yhtäläisyyttäkin näistä löytyy, asiakkaiden oletusarvona on, että hoidan asian ammattilaisen ottein ja tuloksia pitää tulla.”

Heikki Karppila, Hankintapäällikkö

fill-arrow

Source-to-Pay järjestelmät ja konsultointitehtävät - Sadun kokemuksia ValueSource urapolusta

ValueSourcen konsultointitiimi auttaa asiakkaitamme toteuttamaan kehityshankkeet ja hankintastrategiat aina jalkautukseen asti. Tässä muutamia esimerkkejä asiakastoimeksiannoistamme:

  • Kehitysmahdollisuuksien kartoitus aina ostomenoista kehitysaskeliin
  • Hankintaprosessin virtaviivaistaminen Lean-menetelmin
  • Operatiivisten kulujen optimointi
  • Toimittajayhteistyön kehittäminen (SRM)
  • Auditoinnit ja toimittajien laadun kehitys
  • eSourcing-työkalujen käyttöönotto (S2P) ja hyödyntäminen
  • Valmennukset oston, hankinnan ja Lean-viitekehyksen piirissä
Työtapana on sparraavaa ja käytännönläheistä hankinnan konsultointia, jotta asiakkaan organisaation kyvykkyys kasvaa yhteisen matkan aikana. Tämän matkan aikana myös tiimimme osaaminen kehittyy ja laajenee, kuten Satu kertoo omista kokemuksistaan Business Process Consultant tehtävissä.

"Olen ollut Hankinnan Huippujengin jäsenenä 2017 alkaen kehitysrooleissa pörssiyritysten hankintajärjestelmien (S2P) käyttöönottoprojekteissa aina iValuasta Aribaan. Viimeisin työprojektini oli isossa hankinnan digitalisaatiohankkeessa Business Process Consultant tehtävissä. Tämän jälkeen olen ollut mukana ValueSourcen konsultointitiimissä kartoittamassa nykyprosesseja, haastattelemassa avainhenkilöitä, miettinyt uusia toimintamalleja ja varmistanut muutosten vastaavuutta yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin. Määrittelen myös työkalujen toiminnallisuuksia yhteistyössä asiakkaan käyttäjien ja työkalun kehittäjien kanssa sekä valmistelen koulutusmateriaalia mm. tukemaan järjestelmien käyttöönottovaihetta. Koen, että olen oppinut lyhyessä ajassa todella paljon. Urallani tämä on tuonut aivan uutta näkökulmaa ja uudenlaisen mahdollisuuden kehittyä.”

Satu Koivisto,
Business Process Consultant (S2P)

fill-arrow

Haasteita tai vakautta

Voit hakea uusia haasteita, dynaamista muutosta tai arvostaa vakautta urallasi. Tarjoamme kaikkia näitä vaihtoehtoja, ja jokainen meistä voi löytää juuri sen oman urapolkunsa hankinnan Huippujengissä.

Voit olla urasi ensimmäisillä askeleilla tai jo kannuksensa hankkinut ja olet nyt valmis auttamaan muita kehittymään konsultoinnin tehtävissä.

Tule mukaan Huippujengiin tai liity osaajapankkiimme varmistamaan paikkasi tulevana hankinnan Huippujengiläisenä.

Takaisin Huippujengin jäsenyys -sivulle >

 

TUTUSTU AVOIMIIN TEHTÄVIIN

 

Lue lisää aiheesta blogeistamme: