ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Nopea ratkaisu toimitusketjun ja saatavuuden varmistamiseen

Toimitusketjun haasteet ovat saaneet uudet mittasuhteet. Olemme taas uusien haasteiden äärellä ja pandemian rikkomat toimitusketjut eivät täysin ehtineet korjaantua ennen uutta kriisiä maaliskuussa 2022. ValueSource on toiminut saatavuuden varmistamisen tehtävissä hyvin intensiivisesti pandemian alkamisesta tähän hetkeen asti. Voimme ratkaista nopeasti mahdolliset toimitusketju- ja saatavuushaasteet yli 40 ammattilaisemme voimin.

Toimitusketjut ovat rikki niin isoilla kuin pienilläkin yrityksillä

Prosessin pullonkaulat tulevat moninkertaisena esille, mikäli oston prosessit ja toimittajakentän rakenne ei ole rakennettu myös taktisella tasolla. Todellisuudessa maaliskuussa 2022 mitkään oston hienoimmatkaan parametrit eivät pidä paikkaansa tai niitä ei voi noudattaa > toimitaan täysin reaktiivisesti ja jaetaan niukkuutta globaaleilla markkinoilla. Sama haaste on kohdannut niin isot teollisuusjätit kuin pienemmät toimijatkin.

Tämänlaisissa tilanteissa mitataan asiakkaan ja toimittajan suhde. Jos olemme yksittäisten toimittajien varassa, niin isku on ollut rajumpi – todellisuudessa tältä iskulta ei ole yksikään teollisuuden yritys säästynyt, mutta tästä päästään kyllä eteenpäin. Seuraava askel ja akuutin operatiivisen haasteen ratkaiseminen vaatii raakaa työtä ja resursseja, joita ei välttämättä ole yrityksillä käytössään juuri tässä hetkessä.

Haasteen ratkaiseminen vaatii raakaa työtä ja resursseja

Mikä on haasteen mittakaava ja siihen ratkaisu – tämä on täysin yrityskohtaista.
Kaiken tämän kaaoksen keskellä mietitään myös, miten toimimme jatkossa vastaavassa tilanteessa. Miten taktisen hankinnan osalta voimme kehittyä prosessien ja toimittajakentän hallinnan osalta. Joudutaan tekemään todella nopealla syklillä päätöksiä mm. toimittajavalintoja, teknologiavalintoja, joita olisi normaalisti pähkäilty jopa vuosia.

Nopeat toimet ovat juuri nyt se juttu, mutta on tarpeellista tiedostaa koko toimitusketjussa ilmenevät haasteet ja miten ne vaikuttavat eri toimintoihin. Tämä perusteella pystytään ymmärtämään mitä eri toiminnoissa pitäisi kehittää toimitusketjun näkökulmasta. Ostotoiminnolla on erittäin merkittävä rooli toimitusketjun sujuvuuden kannalta ja nykyisessä tilanteessa merkitys on kasvanut entisestään.

Asiakkaidemme tilanteen ja kehityshankkeiden havaintojen myötä hankinnan haasteet voidaan kiteyttää ketjuun: saatavuus > päivittäiset tulipalot > resurssit

Olemme ValueSourcella auttaneet erittäin monia asiakkaitamme hankinnan ja operatiivisen oston haasteissa kokonaisvaltaisella palvelumallillamme useiden vuosien ajan. Asiakaslähtöisen palvelumallimme myötä olemme kohdentaneet tarjontaamme edellä mainittuihin haasteisiin ja olemme valmiita ratkaisemaan haasteet yhdessä organisaatioiden kanssa.

Nopea ratkaisu saatavuuden varmistamiseen ja toimitusketjun korjaamiseen

Emme tarjoa pikavoittoja emmekä taikatemppuja – tinkaamisen tai taikatemppujen aika ei ole nyt. Lupaamme välitöntä apua saatavuuden varmistamiseen tarvittavien oston resurssien osalta päivittäiseen ostotilausprosessin operointiin ja etsimme vaihtoehtoiset toimittajat, vaihtoehtoehtoiset komponentit, materiaalit sekä toteutamme tarjouspyynnöt asiakkaan puolesta. 

Varmistamme, että yrityksesi pystyy täyttämään asiakaslupaukset juuri tässä hetkessä ja luonnollisesti nopean avun lisäksi autamme myös rakentamaan teidän ostonne toimintamallia sekä toimittajakenttäänne myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

Tulokset – käytännön ratkaisut toimitusketjun haasteisiin

Apua oston resursointiin saatavuuden varmistamiseen
Vaihtoehtoiset toimittajat tai komponentit tunnistettuna
Tarjouspyynnöt ja ostosopimukset nopeutetusti palveluna
Liiketoiminnan tuki muutoksessa ja kehityksessä

ValueSource toimintamalli 
saatavuusongelmien ratkaisuun

A. ANALYYSI
 • Tunnistetaan tavoitteet ja haasteet, esim. myöhässä olevat ja vahvistamattomat tilaukset
 • Oston toimintamallin kartoitus
 • Tunnistetaan resurssitarve
 • Tunnistetaan toimittajakannan nykytila ja kehityskohteet
 • Muutoskyvykkyys ja Asiakkaan organisaation sitoutuminen
 • Raportti ja suositukset Asiakkaalle

Ajankäyttö: 1,5 päivää

B. SUUNNITELMA
 • Toimenpidesuunnitelman määritys analyysin pohjalta
 • Asiakkaan avainhenkilöt ja ajankäyttö sovitaan toteutusvaiheeseen
 • Sovitaan reunaehdot: aikataulu, resurssit ja budjetti toimenpiteille
 • Tavoitteiden varmistaminen ja peilaaminen mahdollisuuksiin
 • Suunnitelma nopeista toimenpiteistä

Ajankäyttö: 1 päivä

C. TOTEUTUS

Esimerkki toteutuksesta:

 • Markkinatutkimus toimittajavaihtoehtojen tunnistamiseen
 • Tarjouspyyntöprosessin läpivienti
 • Tarjousvertailut Asiakkaan kanssa sovituilla kriteereillä
 • Operatiivisen oston resurssit Asiakkaalle ostotilausprosessiin
 • Yhteenveto ja suositukset

Ajankäyttö: Laajuuden mukaisesti.

Olemme valmiina auttamaan!
Olemme yli 40 oston ammattilaisen organisaatio, jonka tehtävänä on auttaa Asiakkaita toimimaan kannattavasti tarjoamalla kilpailukykyä parantavia asiantuntijapalveluja sekä resursseja ostotoimen kaikille osa-alueille. Kerro meille haasteistasi ja löydetään yhdessä ratkaisumalli.

Ota yhteyttä kaavakkeen avulla tai varaa suoraan palaveriaika Petrin kanssa!

  Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

  ValueSource Partners Oy
  Linnankatu 3B
  20100 Turku
  Y-tunnus: 2283239-3

  Tel: +358 (0)10 420 1110
  E-mail: info@values.fi
  Ota yhteyttä
  Tietosuoja
  Seuraa meitä
  © All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy