Tee Hankintatoimen nykytila -testi maksutta ja ilman yhteystietojen jättämistä. Suorita testi täällä!
Ohjelmistohankintojen jälkimainingit – hankinnan huumasta lisenssirikkomuksiin

Ohjelmistojen hankinnasta on tullut monessa organisaatiossa arkipäivää, mikä on lisännyt ohjelmistojen valmistajien halua varmistaa, että ohjelmistoja myös käytetään lisenssiehtojen mukaisesti. Tämä näkyy yhteistyökumppanuuksissa asiakasauditointien kasvavana määränä.  Auditointien tarkoituksena on selvittää, onko asiakas noudattanut sopimuksessa olevia velvoitteitaan ja käyttänyt hankkimiaan lisenssejä sopimusehtojen mukaisesti. Lisenssirikkomukset saattavat aiheuttaa merkittäviä kustannuksia yritykselle, eli lisenssiehtojen noudattamisella voi olla huomattavaakin taloudellista […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Bronto Skylift Oy Ab

Hankinnasta yhtiön strateginen voimavara
''
"ValueSource hankintajohtajan avulla liiketoiminnan tavoitteita tukemaan luotiin kattava hankintastrategia. Hankintatoimen potentiaali liiketoiminnan tuloksentekijänä on saanut uuden tavoitteellisen suunnan."
Lasse Orre
Toimitusjohtaja, Bronto Skylift Oy Ab

Bronto Skylift Oy Ab

 • Bronto Skylift on maailman johtava suurten kuorma-autoalustaisten henkilönostimien valmistaja.
 • Yritys suunnittelee, valmistaa, myy ja huoltaa nostolavalaitteita, joita käytetään korkealla tapahtuvassa työssä palo- ja pelastustoimissa, sekä huolto- ja urakointipalveluissa
 • Tuotevalikoimaan kuuluu lukuisia malleja, joiden työskentelykorkeus yltää jopa 112 metriin.
 • Lisätietoa ValueSource resursointipalvelusta:
  Juha-Matti Alve
  p. 0504319111
  juha-matti.alve@values.fi

Projektin aloitus ja lähtökohdat: 

Bronto Skylift oli päivittämässä liiketoimintastrategiaansa, johon liittyi olennaisesti myös koko toimitusketjun kehitys ja johtaminen niin taktisella, kuin operatiivisellakin tasolla. Yhtiössä tarvittiin selkeästi vahvaa hankinnan tuloksentekijää.

Yhteistyön roolit:

ValueSourcella oli tarjota rosteristaan osaava hankintajohtaja ja operatiivisen ostamisen prosessiammattilainen. Nykytilan analysoinnin kautta saatiin hyvät lähtökohdat hankintastrategian määrittelyyn hyödyntäen konsultaatiopalveluissa oppimaamme ja käyttämäämme menetelmää.

Liiketoiminnan tavoitteita tukemaan luotiin kattava hankintastrategia. Laajaa kokemustamme strategiatyöstä hyödynnettiin johtoryhmässä myös muilla osa-alueilla.

Tulokset:

Uuden strategian jalkauttamisen myötä toimitusketjun hallinta ja hankintojen päivittäinen johtaminen on saatu vietyä seuraavalle tasolle. Kategorinen hankintojen hallinta, sekä operatiivisen ostamisen prosessin optimointi ja jatkuva kehitys saatiin hyvin liikkeelle tavalla, joka aidosti tukee liiketoiminnalle asetettuja tavoitteita.

Tunnistetut kehityskohteet, eli ”must win battlet” ohjaavat strategian käyttöönottoa hankintajohtajan jatkaessa suunnitelmallista kehitystä yhdessä uudelleen rakennetun hankintaorganisaation kanssa. Tässä työssä sinnikkyys ja sparraustuki ovat avaintekijöitä onnistumiseen. Strategian implementointi vaatii aikaa ja avointa yhteistyötä. On hienoa saada olla mukana tällä matkalla!

Lisätiedot

Mietitkö hankintastrategian luomista tai hankinnan kehittämistä? Ulkoisen asiantuntijan avulla projekti etenee ja saat ulkopuolisen ammattilaisen näkemyksen sekä laajaan kokemuksen eri toimialoilta avuksesi mukaan projektiin. Kysy lisää, niin jutellaan miten räätälöimme toteutuksen.

Haluaisitko tietää kuinka tehostaa yrityksen hankintoja?
Ota meihin yhteyttä!
Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3A
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Miten voimme auttaa?
Vastaamme sinulle 24 tunnin sisällä.

  Seuraa meitä
  © All Rights Reserved 2022 ValueSource Partners Oy