ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Pimatic Oy

Kilpailutukset ammattilaisten toteuttamana
''
"Metallien koneistuspalvelujen ja komponenttien ostot muodostavat meillä erittäin merkittävän osan hankinnoistamme. Halusimme löytää merkittävää kokonaiskehitystä tuotteisiimme tukemaan vahvassa kasvussa olevan yrityksemme kannattavuutta ja laaduntuottokykyä. ValueSourcen palvelujen avulla saavutimme todellisen toiminnan laadun ja saatavuuden parantumisen tuotteissamme."
Mika Virtanen
CEO, Pimatic Oy

Pimatic Oy

  • Pimatic on Suomen ainoa sovelletun pneumatiikan ja matalapainehydrauliikan erikoisosaaja.
  • Yrityksellä on vahvat kasvutavoitteet, ja on vakiinnuttanut asemansa monien maailman johtavien valmistajien luottokumppanina pneumaattisten ratkaisujen saralla.
  • Pimaticin juuret juontavat sovelletun pneumatiikan alalla aina vuoteen 1974, ja yrityksen nimeä on käytetty tuotemerkkinä alusta asti. Pimaticilla on oma tuotekehitys ja tuotantokeskus Huittisissa, Satakunnan sydämessä.
  • Lisätietoja ValueSource toimittajahaku- ja kilpailutuspalveluista
    Juha-Matti Alve
    p. 050 431 9111 
    juha-matti.alve@www.values.fi

Yhteistyön aloitus ja lähtökohdat:  

Syksyllä 2020 Pimatic oli hienosti tunnistanut koneistus- ja alihankintapalvelut sekä komponenttihankinnat kehityskohteena. Ratkaisuja pohdittiin monesta eri näkökulmasta ja päädyttiin siihen, että markkinahinnoittelu selvitetään kilpailutusten kautta. Tavoitteet olivat erittäin selvät heti alusta alkaen:- Toimittajamarkkinoiden laajempi ymmärrys ja riskien hallinta
- Kokonaistehokkuuden parantuminen valituissa nimikeryhmissä
- Ulkopuolinen apu nopeuttamaan tulosten realisoitumista

Yhteistyö:

Resurssihaasteiden ja aikataulupaineiden painaessa päälle kilpailutukset haluttiin teettää ulkopuolisilla ammattilaisilla. Pimaticin oma henkilöstö pystyi keskittymään tuotannon varmistamiseen ja kilpailutettavien nimikkeiden teknisiin määrittelyihin. Yhteistyön alussa yhteisesti todettiin, että tekninen dokumentaatio tulee vielä päivittää, näin mahdollistettiin sujuva kilpailutus nimikemäärien ollessa valtava määrä erilaista piirustuksellista nimikettä ja siihen päälle runsaasti ”luettelokomponentteja”.

Prosessi vietiin läpi askeleittain - ensin tietopyynnöillä ValueSourcen nimissä toimittajakentän kartoittamiseksi ja myöhemmin virallisilla tarjouspyynnöillä Pimaticin nimissä.

Yhteistyö oli erittäin toimivaa ja läpinäkyvää, määrävälein pidettiin seuranta- ja ohjauspalaverit Pimaticin ja ValueSourcen välillä. ValueSourcen tiimillä oli viikoittaiset yhteiset palaverit projektipäällikön johdolla, ja työ saatiin vietyä läpi lähes täysin etätyönä. Hankkeen edetessä kilpailutusta laajennettiin, sen tuodessa esiin hyvää tehokkuuden parantamisen potentiaalia.

Tulokset:

Pimaticin ja ValueSourcen yhteistyö näytti, että ottamalla ulkopuoliset hankinnan ammattilaiset mukaan kilpailutuksen tekemiseen, voidaan sillä saavuttaa merkittäviä hyötyjä. Pimaticilla saavutettiin huomattava kokonaistehokkuuden kasvu yritystasolla ja tätä kautta Pimaticin saatavuuden ja kilpailukyvyn parantuminen kilpaillussa markkinassa!

Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy