Hankintatoimen asiantuntijat
Hankintasuunnitelma kuntoon: 4-kenttämalli helpottaa hankintojen priorisoinnissa – Katso ajankohtaisesta muistilistasta hankintasuunnitelman tärkeimmät pointit!

Yrityksen hankintojen perustana on liiketoimintaan ja tavoitteisiin linkitetty hankintasuunnitelma, jonka tärkeys on korostunut entisestään sekä alan kehittymisen että epävarmojen aikojen myötä. Hankintasuunnitelma on perusta sujuvalle ja luotettavalle hankintaprosessille, ja tänä päivänä kilpailussa voittavatkin juuri ne, jotka seuraavat markkinatilannetta ja kehitystä aktiivisesti sekä osaavat tunnistaa uusia mahdollisuuksia ajan muuttuessa. Olemme käsitelleet aiemmissa blogiteksteissämme yrityksen nykytilan kartoittamisen […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Valmet Automotive

Investointihankinnan asiantuntijat palveluna
''
”ValueSourcen investointihankintojen asiantuntijapalvelu tarjosi Valmet Automotivelle skaalautuvan ratkaisun, kun tarvitsimme ostotoimen ammattilaisia nopeasti ja joustavasti.”
Pasi Rannus
Valmistusliiketoiminnan johtaja, Valmet Automotive


Valmet Automotive

  • Perustettu 1968
  • Valmet Automotive tarjoaa autoteollisuuden palveluja. Yritys on yksi maailman johtavista ajoneuvojen sopimusvalmistajista sekä akkujärjestelmien, kinematiikka- ja avoautojen kattoratkaisujen tier-1 -tason toimittaja.
  • Lisätietoja ValueSource resursointipalvelus:
    Juha-Matti Alve
    p. 050 431 9111
    juha-matti.alve@values.fi

Projektin aloitus ja haasteet startissa 

Kun Valmet Automotive allekirjoitti nykyisten automalliensa valmistussopimuksen, oli valmistus aloitettava nopealla aikataululla. Ketterää resursointimallia hyödynnettiin jo kompaktiluokan automallin tuotannon käynnistyksessä 2013, jolloin vaadittiin uuden tuotantolinjan hankintaa materiaaleineen - ja siis koko investointi- ja materiaalihankintojen uutta tiimiä. Kokonainen investointihankintojen tiimi ja tiimin vetäjä järjestettiin ValueSourcelta.

Katumaasturimallin projekti alkoi vuoden 2015 loppupuolella. Kun tarve oli selvillä, saatiin kuukaudessa kokoon koko hankinta-ammattilaisten tiimi ja tiimille vetäjä, joka teki samalla strategisia ostotehtäviä muiden mukana. Kaikki paikan päälle Uuteenkaupunkiin. 

Projektitiimin vaatimukset

Tiimin henkilöiltä vaadittiin ammattitaidon lisäksi hyviä sosiaalisia taitoja, sillä tieto oli hajautuneena eri ihmisillä ja osastoilla - tarvittiin saumatonta yhteistyötä. Ammattimainen ostoprosessi oli saatava nopeasti käyntiin. Tuotannon osalta autotehtaalla oli jo satoja toimittajia, joiden kanssa oli saatava valmiiksi sopimukset nopealla tempolla.

“Liikkeellelähtö tapahtui nopeasti.
Maksimissaan kesti muutamia viikkoja, kun
tiimi oli käytössämme.”

Vesa Hyytiä, hankintajohtaja

Projektin eteneminen ja yhteistyön tulokset 

Valmet Automotivelle tärkeät tavoitteet, projektiaikataulu ja projektille asetetut oston tavoitteet saavutettiin, vaikka projektiaikataulu oli haastava. Oleellista oli, että ValueSource-tiimiläisten integroituminen asiakkaan organisaatioon sujui hyvin. Osaamisvaatimukset myös muuttuivat usein projektin aikana, mikä asetti uusia haasteita. Valmet Automotivelle tärkeät tavoitteet, projektiaikataulu ja projektille asetetut oston tavoitteet saavutettiin.

Projektihankinta-aikataulut olivat haasteellisia tavoitteiltaan, mutta saatiin ratkaistua palvelun avulla. Resurssit saatiin sillä aikataululla mitä tarvittiin”,
Vesa Hyytiä toteaa.

Havaitut hyvät käytännöt

1. Varaudutaan ajoissa
2. Keskustellaan vaihtoehdoista
3. Tilanneanalyysillä liikkeelle
4. Selkeä kuva, mihin haetaan ratkaisua
5. Tavoitteet ja aikataulu

Lue lisää projektista ja miten hyödyntää menestyksekkäästi resursointipalveluja investointihankkeissa.

Haluaisitko tietää kuinka tehostaa yrityksen hankintoja?
Ota meihin yhteyttä!
Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Miten voimme auttaa?
Vastaamme sinulle 24 tunnin sisällä.
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2022 ValueSource Partners Oy