ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

VSV-Konserni

Hankinnan kehitysohjelma tuottaa tulosta
''
"Olimme tunnistaneet hankinnan kehitysmahdollisuudet ja halusimme ulkopuolisen asiantuntijan luotsaavan meille realistisen toteutusohjelman selkeine kehitysaskeleineen. ValueSourcen selkeä vaiheittainen kehitysmalli tuotti tulosta ja sitoutti avainhenkilömme konsernin hankinnan kehitysmatkalle."
Rami Tähtinen
Toimitusjohtaja, VSV-konserni

Vakka-Suomen Voima Oy

  • VSV-konsernin juuret ovat syvällä satavuotisessa historiassa, jolloin sähkönjakelu aloitettiin Uudessakaupungissa vuonna 1909. Tänä päivänä sähkönjakelu ulottuu yhdeksän kunnan alueelle Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.
  • Vakka-Suomen Voima Oy syntyi 1993 Uudenkaupungin energialaitoksen ja Laitilan Sähkön yhdistyttyä.
  • Sähkömarkkinoiden vapautumisen myötä Vakka-Suomen Voima ja Rauman Energia perustivat sähkön myyntiyhtiö Lännen Omavoiman, joka myy sähköä ja uusiutuvia energiaratkaisuja.
  • Lisätiedot ValueSource konsultointipalveluista:
    Matti Torkkeli
    Puh. 040 7478304
    matti.torkkeli@www.values.fi

Yhteistyön aloitus ja lähtökohdat

VSV-Konsernin johto oli jo hyvin tunnistanut ostomenot ja havainnut kehitystarpeita, mutta suunnitelma ja toteuttajat vielä puuttuivat. Kohteena olivat kaikki konsernin hankinnat (materiaali-, tarvike-, palvelu- ja urakkahankinnat). Lähtökohta oli erittäin hienosti jo mietitty tilanteessa, jossa hankinnat olivat hajautettu liiketoimintayksiköille ja tytäryhtiöille. Hankinnan vastuuhenkilöä ei vielä ollut nimettynä ja hankinnat hoidettiin oman toimen ohella laajasti läpi organisaation.

Prosessi lähti liikkeelle nykytilan kattavasta kartoituksesta ja tavoitteena oli konsernitason strateginen toimintamalli yhteisillä pelisäännöillä, selkeillä rooleilla ja vastuilla hyödyntäen konsernitason synergiat. Tavoitteena oli myös tunnistaa ja mahdollistaa järjestelmien kokonaisvaltainen tuki hankintoihin.

Yhteistyön roolit

Ymmärsimme, että VSV ei ole valmistava yritys ja toimittajakanta on hyvin heterogeeninen, jolloin tavoitteet ja toimintamallit on sopeutettava näihin realiteetteihin. VSV-konsernin johdon osallistuminen oli onnistumisen edellytys ja tämä toteutui erinomaisesti – no.1 avaintekijä onnistumiseen! Suunnittelimme avainhenkilöiden ajankäytön etukäteen ja näin yhteinen aika käytettiin mahdollisimman tehokkaasti.

Tulokset 

Hankintatoimen toimintamalli luotiin konsernitasolla sisältäen eri liiketoiminnat, hankintakategoriat ja -vastuut sekä resursoinnin ja mittarit. Keskeinen tekijä oli myöskin hankinnan johtamismallin muodostaminen, jonka kautta hankintojen kehittäminen sai selkeän rakenteen.

On oleellista painottaa, että tulokset saatiin aikaiseksi hankintaryhmän avainhenkilöiden sitoutumisen ja panoksen ansiosta. ValueSource oli sparraavassa roolissa, antoi suuntaviivat ja rakensi toteutussuunnitelman 2021-2023 aikajaksolle ja tukee VSV-konsernia myös hankintastrategian jalkautuksessa.

Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy