ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Autoteollisuuden ostotehtäviin kauppatieteiden pohjalta

Joulukuussa kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Mikko Pekkala pääsi hankinta-alan töiden makuun jo opiskeluaikoinaan, ja tällä hetkellä hän työskentelee ValueSourcella päätoimisissa ostotehtävissä asiakastoimeksiannossa. Tässä haastattelussa Mikko kertoo opiskeluistaan ja nykyisistä työtehtävistään sekä jakaa vinkkinsä muille hankintatyöstä kiinnostuneille vastavalmistuneen kauppatieteiden maisterin näkökulmasta.

Miten kauppatieteiden opiskelija on päätynyt hankinnan asiantuntijaksi ValueSourcelle?

”Opiskelin Vaasan yliopistossa pääaineenani tuotantotaloutta, ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi joulukuun 2023 loppupuolella. Vaasan yliopistossa on mahdollisuus yhdistää tuotannon ja tekniikan aiheet kiinnostavasti kauppatieteisiin.

Suoritin yliopistossa toimitusketjujen hallintaan liittyviä kursseja, ja maisterivaiheessa päädyin valitsemaan toimitusketjun ja tuotannon johtamismenetelmiin painottuvan opintokokonaisuuden. Pääsin tekemään hankintojen parissa myös kesätöitä jo opiskeluvuosien aikana, eli käytännön kokemusta ehti kertyä jo hieman ennen kuin maisterin paperit olivat taskussa.

Muutin vuoden 2022 syksyllä Vaasasta Turkuun. Huomasin LinkedInissä ValueSourcen postauksen, jonka kautta kiinnostuin organisaatiosta. Rekisteröidyin ValueSourcen omaan rekrytointiportaaliin, ja täytin sinne kätevästi yhteystietoni mahdollisia työtarjouksia varten.

Jonkin ajan kuluttua minulle soitettiin, että tarjolla olisi osa-aikainen ostajan pesti autoteollisuuden sopimusvalmistaja Valmet Automotivella. Tämä sopi minulle mainiosti opintojen loppusuoralla, ja näin päädyin sitten ValueSourcelle ja suoraan asiakastoimeksiannon pariin.”

 

Mitä kaikkea työtehtäviisi sisältyy, ja mistä erityisesti pidät työssäsi?

”Osa-aikaisen työn jälkeen olen saanut jatkaa Valmet Automotivella asiakastoimeksiannossa täysipäiväisesti syksystä alkaen. Toimin siis kokopäiväisesti ostajan roolissa.

Tehtäväni liittyvät pitkälti operatiiviseen ostamiseen. Luon päivittäin ostotilauksia, seuraan toimituksia, osallistun toimittajapalavereihin, tarkastan ostolaskuja sekä ylläpidän tietoja eri järjestelmissä.

Pidän erityisesti siitä, että ostajan työ on itsenäistä mutta samalla kuitenkin pohjimmiltaan tiimityötä. Voin työskennellä omassa rauhassa ja rytmittää itse päiväni ja rutiinini sen mukaan, miten haluan töitä tehdä ja millainen aikataulu sopii minulle parhaiten.

Ulkoistetun hankinnan asiantuntijan töissä yhdistyvät lisäksi sekä lähi- että etätyön parhaat puolet. Etätyömahdollisuus on itselleni plussaa, mutta käyn välillä asiakkaan luona, sillä tykkään toki myös nähdä ihmisiä.

Etänäkin kommunikaatio toimii kuitenkin erinomaisesti, ja haastavatkin ongelmat saadaan ratkaistua tehokkaasti porukalla. Se palkitsee.”

 

Miten kiteyttäisit ValueSourcen parhaat puolet työyhteisönä, ja mitä Hankinnan Huippujengi sinulle tarkoittaa?

”ValueSourcen parhaat puolet kiteytyvät laajaan asiantuntijaverkostoon, jota kaikki jäsenet voivat hyödyntää talon sisäisesti. Yhteinen osaaminen ja kulttuuri mahdollistavat sen, että kaikki huippujengiläiset ovat perillä hankintamaailman ajankohtaisista trendeistä ja siten palvelumme pysyvät kilpailukykyisinä.

Etätyöstä huolimatta minulla on myös aina mahdollisuus mennä Turussa ValueSourcen toimistolle tekemään töitä, ja toimiston väkeen on aina mukava törmätä. Matalan hierarkian ansiosta sisäinen kommunikaatio on täällä vaivatonta ja avointa. Kaikki asiat saadaan hoidettua siis nopeasti, ja toimitusjohtajallekin voi pirauttaa, jos jokin askarruttaa.

Myös yhteiset tiimipäivät ja tapahtumat ovat itselleni tosi mielekkäitä. Tällaiset yhteisölliset kokoontumiset Huippujengin kesken ovat keskeisiä tekijöitä organisaatiokulttuurissamme. Lisäksi ValueSourcelta on muutamia kollegoita Valmet Automotivella töissä, ja tapaamme myös kyseisen porukan kanssa säännöllisesti.”

 

Mikon vinkit muille alan opiskelijoille ja hankintatyöstä kiinnostuneille:

  1. Kielitaidosta on näissä hommissa aina paljon etua, eli suosittelen vilpittömästi kielten opiskelua ja lisäksi esimerkiksi puheviestintään tai neuvotteluun liittyviä opintokokonaisuuksia.
  2. Hankintatyön arjessa käytetään tyypillisesti erilaisia tietojärjestelmiä, eli tietojärjestelmäosaaminen on tärkeää. Kannattaa paneutua esimerkiksi taulukkolaskennan kehittyneisiin piirteisiin ja opiskella yleisesti sellaisia sisältöjä, jotka liittyvät yritysten digitalisaatioon.
  3. Laaja-alaisten opintojen suorittaminen kehittää kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia. Esimerkiksi projektinhallinnan kurssit ovat hyvinkin hyödyllisiä.
  4. On lisäksi hyvä yrittää kerryttää kokemusta alalta vaikkapa kesätöiden muodossa mahdollisimman aikaisin. Konkreettinen kokemus auttaa tietysti työllistymisessä ja tuo myös opiskeluihin lihaa luiden päälle.
  5. Kaikkiaan suosittelen hankintatyötä, jos arvostat työn joustavuutta ja pystyt mukautumaan ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin!

Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja

Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen avulla.

  Seuraa meitä
  © All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy