ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Autoteollisuustaustasta monialaiseksi hankinnan ja liiketoiminnan konsultiksi

Jenny Nybomilla on takanaan noin 1,5 vuoden kokemus konsulttina työskentelystä ValueSourcella, ja tässä ajassa hän on ehtinyt nähdä jo useita keskenään hyvinkin erilaisia asiakasympäristöjä. Tässä blogitekstissä Jenny kertoo, millaiselle ihmiselle hankinta- ja konsultointityö sopii ja mikä siinä palkitsee.

Millainen oli polkusi ValueSourcen konsultiksi?

”Työurani sijoittui ennen ValueSourcea ajoneuvoteollisuuteen, josta minulla on noin parinkymmenen vuoden työkokemus useissa eri tehtävissä. Olen toiminut myynnissä, ostossa, hankintapäällikkönä, tuotekehitysjohtajana, projektipäällikkönä ja viimeisimpänä yksikön vetäjänä.  

Aikani oltuani näissä tehtävissä päätin pitää tulevaisuuteeni liittyvän tuumaustauon, ja pohdiskellessani huomasin, että ValueSource haki leipiinsä vanhempaa konsulttia. Sattumoisin kyseinen yritys oli minulle aiemmasta kokemuksesta tuttu erään kehityshankkeen kautta. Päädyin hakemaan konsultin paikkaa, ja loppu onkin niin sanotusti historiaa. Olen ollut ValueSourcella nyt puolitoista vuotta töissä Senior Consultant -nimikkeellä. 

Kiinnostuin ValueSourcesta nimenomaan siksi, että sen kautta minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua laajalla skaalalla eri liiketoimintaympäristöihin ja toimialoihin. Miellyttävää onkin ollut huomata, että olen päässyt näkemään näitä tavoittelemiani ympäristöjä kattavasti. Tavoitteeni on siis siinä mielessä toteutunut hyvin.” 

 

Mitä päivittäisiin työtehtäviisi sisältyy ValueSourcella? 

”Toimin tällä hetkellä yhdelle asiakkaalle hankintapäällikkönä, toiselle asiakkaalle liiketoiminnan ja projektien kehittämiskonsulttina sekä kolmannelle perehdyttäjänä, eli perehdytän heidän hankintapäällikköään konsernin hankintoihin. Konsultointitiimissä työ on käytännössä sitä, että kehitämme asiakkaan liiketoimintaa ja/tai hankintoja asiakasympäristössä eri tavoin asiakkaan tarpeen mukaan. 

Työn alla on siis useampia toimeksiantoja yhtä aikaa, eli jaan aikaani useiden asiakkaiden kesken. Saan näiden eri tehtävien kautta erilaisia aspekteja työtehtäviini, ja monipuolisuus on todella mielekästä, sillä tykkään oppia uusia asioita. Ongelmien ratkominen samassa työssä niin yritystasolla kuin konsernitasollakin kehittää itseäni asiantuntijana – ja tarjoaa toki samalla myös haasteita päiviin. Työpäivät ovat hyvinkin vaihtelevia, ja on tärkeää osata johtaa itseään useiden toimeksiantojen keskellä pitäen paketin samalla kasassa.” 

 

Mistä pidät työssäsi, ja mitä olet oppinut näiden 1,5 vuoden aikana?

”Ajoneuvoteollisuus on suoraan sanoen aika kova teollisuuden ’laji’, ja olen pystynyt ammentamaan sieltä paljon työhöni ValueSourcella. Erityisesti se, että olen päässyt kokemaan liiketoiminnan eri osa-alueita, antaa paljon sekä strategiseen että operatiiviseen tekemiseen.  

Viimeisen puolentoista vuoden aikansa olen saanut tutustua monen eri alan toimijoihin, ja sen myötä näkemykseni on vahvistunut siitä, että jokainen yritys ja sen johtoryhmä on aina jäsentensä summa eli vetäjänsä ja ydinryhmänsä näköinen. On olennaista ymmärtää yrityksen haasteet sekä organisaation dynamiikka, jotta pystyy palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.  

Omaan työhöni kuuluu monen yhtäaikaisen toimeksiannon myötä paljon aikatauluttamista asiakkaiden ja heidän sidosryhmiensä kanssa, ja kaikkien eri kontaktien välisessä aallokossa luoviminen on taitolaji, jossa kehittyy matkan varrella. Itseohjautuvuus on tässä työssä todella tärkeää, ja töiden priorisointi ja sopivan työmäärän kanssa tasapainoilu ovat tulleet tutuksi.” 

 

Hankinnan huippujengi – mitä se sinulle tarkoittaa, ja miten se näkyy ValueSourcen arjessa? 

”Työskentelen pääosin Turun toimistollamme mutta välillä myös asiakkaiden tiloissa. Meillä on hyvä porukka monipuolisella osaamistaustalla ja myös ikäjakaumalla. Esimerkiksi osa-aikaisena työskenteleviltä opiskelijoilta saa uudenlaista ja nuorekkaampaa perspektiiviä ja vanhemmilta kollegoilta taas vankkaa elämän- ja työkokemukseen pohjautuvaa asiantuntijuutta. Variaatio ihmisten persoonissa ja osaamisalueissa on valtava rikkaus. 

ValueSourcella keskustelu on vuorovaikutteista. Töiden allokointia pohditaan yhteisesti, ja projektien läpivientiin pyritään aina löytämään asiakkaalle ja työntekijälle sopivin ratkaisu. 

Hankinnan huippujengi käsittää mielestäni myös asiakasrajapinnan: huippujenginä meillä on huikeita asiakkuuksia, joiden kanssa saamme tehdä päivittäin yhteistyötä joko ratkomalla heidän haasteitaan tai tarjoamalla heille erilaisia palveluita. Tämän hienon asiakasrajapinnan kautta saamme erinomaisen näköalapaikan suomalaisiin yrityksiin eli loistavan läpileikkauksen erityyppisistä liiketoiminta-alueista Suomessa.  

ValueSource on kaiken kaikkiaan lämminhenkinen ja monipuolinen työyhteisö, johon mahtuu hyvin moninainen joukko osaajia, ja voin suositella tätä työpaikkana ehdottomasti.” 

 

Jennyn vinkit konsultoinnin hankintatehtäviin tähtäävälle ja urakehitystä haluavalle: 

  1. Suosittelen konsultoinnin hankintatyötä sellaiselle ihmiselle, joka pitää projektiluontoisista töistä ja vaihtelevista työpäivistä sekä lähtee mielellään mukaan uusiin haasteisiin.  
  2. Kannattaa tutkiskella, soveltuuko hektisempi ja lyhytaikaisempi työskentelymalli itselle. 
  3. Tässä työssä pystyy kehittymään huimasti työn kautta, mikäli motivaatiota riittää. 
  4. Jos olet työskennellyt esimerkiksi hankinnassa, projektin vetäjänä tai liiketoiminnan johdossa, kokemuksesta on konsultoinnissa aina hyötyä, oli kyseessä mintoimialan kokemus tahansa. 
  5. Persoonalla sekä vuorovaikutustaidoilla on keskeinen merkitys tässä työssä! 
  6. Tietynlainen ihmistuntemuksen ja ryhmädynamiikan tuntosarvi on hyvä olla pystyssä, kun työskennellään erilaisissa organisaatioissa.  
  7. On hyvä osata tunnistaa omat kehityskohteet ja tunnustaa rehdisti, jos jokin menee vikaan – palautteen vastaanottaminen on olennaista oppimisen kannalta! 
Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja

Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen avulla.

  Seuraa meitä
  © All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy