ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Hankinta- ja ostotyötä hands-on elektroniikkakomponenttien parissa

Satu Penttilä on ollut noin vuoden verran ValueSourcella osa-aikaisena komponenttihankinnan asiantuntijana ja päässyt tekemään hankinta- ja ostotyötä asiakkaalleen kokonaisvaltaisesti ja käytännönläheisesti. Satulla on taustallaan pitkä kokemus komponenteista ja teknologia-alasta Iso-Britanniaa myöten. Tässä blogitekstissä hän avaa omaa taustaansa, monipuolisia työtehtäviään ValueSourcella sekä työyhteisön parhaita puolia.

Mitä kautta päädyit ValueSourcelle?

”Olen koulutukseltani BBA eli Bachelor of Business Administration, ja ajauduin oikeastaan jo heti valmistuttuani teknologiateollisuuden pariin.

Olen ollut töissä muun muassa Nokialla ja heidän luksuspuhelimia valmistavassa yksikössään Vertussa, joka toimi Iso-Britanniasta käsin. Ennen Nokiaa työskentelin puolijohdevalmistaja STMicroelectronicsilla myyntitiimin projektikoordinaattorina projekteissa, joissa kehitettiin Nokialle spesifisiä RF-komponentteja. Minulla on siis pitkä kokemus komponenttien ja teknologian parissa työskentelystä kansainväliselläkin tasolla.

Olen pyörittänyt noiden vuosien jälkeen liiketoimintaa omassa maahantuontiyrityksessäni, ja se on edelleen osa arkeani. Kiinnostus komponentteihin ja teknologiaan on kuitenkin jatkunut Nokian ajoilta. Tunsin ValueSourcen rekrytointipäällikkö Suvi Pekkisen ennestään, ja kyselin häneltä, olisiko ValueSourcella tarvetta osa-aikaisille työntekijöille. Kysymyshetkestä taisi mennä parisen viikkoa töiden aloittamiseen. Työ on imaissut minut mukaansa ihan kunnolla, ja tällainen työskentely toimii minulle tällä hetkellä todella hienosti.”

 

Millaisia ovat päivittäiset työtehtäväsi hankinta- ja ostotyön parissa?

”Aloitin ValueSourcella viime syksyn loppupuolella lyhyemmässä projektissa, jossa hankittiin asiakkaalle pieniä eriä elektronisia komponentteja testauslaitteita varten. Joulukuun paikkeilla siirryin nykyiseen projektiini, joka on ensimmäinen ns. ulkoistettu osto-osasto. Hoidan siis ValueSourcen kautta asiakasyritykseni hankintatoimea ihan kokonaisuudessaan.

Kyseessä on suhteellisen selkeä työnkuva, sillä vastaan kokonaisvaltaisesti tiettyjen komponenttien, mekaniikkaosien ja materiaalien hankinnasta asiakasyritykseni tuotantoon. Työtehtäviini kuuluu esimerkiksi ennusteiden ja tehtaalta tulevien tuotantosuunnitelmien käsittelyä, saatavuuden ja materiaaliriittävyyden simulointia sekä tilausten sisältöjen laskelmointia.

Hoidan myös tarjouspyyntöjen ja tilausten tekemiset sekä niihin liittyvät vahvistukset, seuraan ja rekisteröin lähetyksiä, tarkistan laskut ja kommunikoin tehtaan kanssa, mitä tavaraa milloinkin on tulossa. Seuraan myös aktiivisesti varastotilannetta – on tärkeää olla kartalla, milloin jotain täytyy tilata lisää ja milloin tavaraa taas kertyy liikaa. Lisäksi jos toimituksessa ilmenee ongelmia, pyrin etsimään spot-markkinoilta paikkaavia komponenttieriä ja jaksottamaan valmistusprosessia saatavilla olevien materiaalien mukaan.”

 

Mistä pidät työssäsi, ja mikä siinä palkitsee?

”Olen tykännyt todella paljon siitä, että ValueSourcella työntekijöille annetaan hyvin pitkälti vapaus hoitaa omaa tonttiaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Toki otan töissä huomioon, mitä ylempää sanotaan, mutta pystyn kehittämään hyvin itsenäisesti omaa työtapaani ja menetelmiäni, eli kukaan ei tule sanelemaan, miten työtä täytyy tehdä. Itselleni sopivien työskentelytapojen löytäminen lisää huomattavasti työn mielekkyyttä.

Myös työaikojen joustavuus molempiin suuntiin on itselleni äärettömän tärkeä tekijä, ja pidän päivien monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta. Vaihtelevuutta lisää myös se, että tässä työssä pääsen työskentelemään jatkuvasti valtavan kontaktijoukon kanssa: on oman firman ihmisiä, asiakasyrityksen ihmisiä, tehtaan ihmisiä ja päälle vieläpä toimittajakenttä kokonaisuudessaan, eli koko ajan tapahtuu, ja pääsen olemaan yhteydessä moneen suuntaan.”

 

Mitä olet voinut tuoda työhösi aiemmasta kokemuksestasi, ja mitkä taas ovat tärkeimpiä ValueSourcelta saamiasi oppeja?

”Olen oppinut omasta taustastani aika hyvin asioiden jonglööraamisen eli sen, että on miljoona rautaa tulessa yhtä mittaa. Kokemuksestani yritystoiminnan pyörittämisestä on myös huomattavasti hyötyä, sillä ymmärrän esimerkiksi myynnin haasteet, markkinointiasiat ja vaikkapa talouspuolen rajoitteet omakohtaisesta kokemuksestani – niitä ei tarvitse siis oppia kantapään kautta täällä. Liiketoimintaan sisältyy käsittämätön määrä hiljaista taustatietoa yrityksen pyörittämisestä, ja sen omaksuminen on auttanut myös näissä työtehtävissä.

ValueSourcen työporukalla on valtavan laaja osaaminen hankinnan alalta, ja olen pystynyt imemään työkavereiltani tietoa sellaisilta alueilta, joiden kanssa en ole itse ollut tekemisissä. Koska hankintaa tehdään niin monella toimialalla, minä ja työkaverini voimme siis täydentää osaamista toisiltamme. Myös kollegoiden pitämistä koulutuksista oppii usein uusia näkökulmia ja sisältöjä, eli lukuisten eri alojen asiantuntijoita löytyy ihan omasta takaa. Porukan tietopankkia hyödynnetään siis aina parhaan mukaan, eikä tyhmiä kysymyksiä tarvitse pelätä.”

 

Miten kiteyttäisit ValueSourcen parhaat puolet työyhteisönä?

”Olen aika kiitettävissä määrin mukana myös ValueSourcen sisäisissä tekemisissä ja koen, että täällä jokaiselle annetaan mahdollisuus ilmaista oma mielipiteensä ja huomioidaan se toiminnan suunnittelussa. Olen päässyt myös osallistumaan yllättävänkin paljon uusiin ja alkaviin projekteihin ja vaikuttamaan niihin.

Täällä vallitsee sellainen avoin asenne, että kuka tahansa porukasta voi ymmärtää käsiteltävänä olevasta asiasta jotain ja tuoda siten lisäarvoa jokapäiväiseen toimintaan. Näin minulle välittyy, että omaa osaamistani ja tekemistäni arvostetaan ja tietämykseni otetaan huomioon.

Hankinnan huippujengiä ilmentää myös totta kai se, että ValueSourcen porukka on yksinkertaisesti todella mukavaa ja helposti lähestyttävää. Aina tehdessämme yhdessä jotain meillä on ollut todella hauskaa, ja väki suhtautuu toisiinsa rennosti, eikä kenenkään tarvitse jäykistellä. Sellainen ilmapiiri tuo lisää jaksamista myös itse työtehtäviin.”

 

Voisitko suositella ValueSourcea työpaikkana, ja jos voit, niin miksi?

”Ilman muuta. ValueSourcen porukka on monipuolinen nippu erilaisia ihmisiä, ja myös erityyppisille persoonille sopivia työtehtäviä löytyy laidasta laitaan. Vaikka et olisikaan kaltaiseni tyyppi, joka pitää mielellään ne monta rautaa tulessa yhtä aikaa, töitä löytyy myös sellaisille henkilöille, jotka valitsevat mieluummin pitkäjänteisemmän ja vakaamman työn.

Pidemmällä tähtäimellä ValueSource tarjoaa myös mahdollisuuksia tulevaisuutta varten: jos herää kiinnostus vähän erityylisiin tai vaikkapa uuden toimialan työtehtäviin, sellaista voi hyvinkin päästä kokeilemaan. Uusien työtehtävien takia ei siis välttämättä tarvitse vaihtaa firmaa.”

Satun vinkit osto- ja hankintatehtäviin tähtäävälle ja urakehitystä haluavalle:

1. Kannattaa kysyä rohkeasti, millaisia työmahdollisuuksia voisi olla tarjolla! Työtehtäviä voidaan sorvata osaajille hyvinkin joustavasti.
2. Mielenkiintoisia projekteja löytyy hektisemmästä ja vaihtelevammasta viikkorytmistä rutiininomaisempaan ja vakaampaan.
3. Positiivisen ja avoimen asenteen kanssa pääsee pitkälle!

Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy