ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Investointihankinta hallussa useissa asiakasprojekteissa

Emilia Nummella on taustallaan pitkä kokemus investointihankinnoista, ja tällä hetkellä hän työskentelee ValueSourcen kautta samoissa tehtävissä asiakastoimeksiannon eri hankintaprojekteissa. Millaisia ovat Emilian työn parhaat puolet, ja mitä vinkkejä hän antaisi muille hankinnan asiantuntijatehtävistä kiinnostuneille?

Esittelisitkö lyhyesti itsesi ja oman tiesi ValueSourcelle?

”Olen suorittanut MBA-tutkinnon eli ylemmän AMK-tutkinnon Raumalla, josta käsin teen myös nykyisin arkena töitä. Asun kuitenkin virallisesti Brändössä Ahvenanmaalla.

Urani aikana olen ehtinyt työskennellä useissa investointiprojekteissa ennen ValueSourcelle siirtymistäni. VSP herätti yrityksenä mielenkiintoni noin 3–4 vuotta sitten, ja minuun teki vaikutuksen suuren yrityksen edut kompaktissa koossa. Huomasin, että ValueSourcella oli tuolloin myös kiinnostava asiakasprojekti tarjolla, ja sen myötä päädyin siirtymään tänne.”

 

Millaisessa roolissa työskentelet, ja mitä kaikkea päivittäisiin työtehtäviisi sisältyy?

”Pääasiallinen roolini on investointihankintojen asiantuntija eri projekteissa. Roolitus ja esimerkiksi tittelit kuitenkin vaihtelevat riippuen projektin koosta ja siitä, kuinka monta henkilöä projektin parissa työskentelee. Työ on kuitenkin suhteellisen samansisältöistä nimikkeistä huolimatta.

Vastuullani ovat aina hankinnat, ja työtehtäviin lukeutuvat hankinnan suunnittelu, toimittajien valinnat, tarjouskyselyjen lähettäminen, kilpailutus, vertailut materiaaleista ja tarjouksista, vakuuksien tarkistamiset sekä neuvottelut diileistä. Samalla huolehdin sopimusrunkojen työstämisestä sekä muokkaamisesta asiakkaan tarpeisiin.

Kun tulin mukaan, tavoitteena oli, että löydämme aina teknistaloudellisesti parhaan vaihtoehdon asiakkaan tarpeeseen. Asiakkaalla on usein prosesseihin asetettuja kriteerejä, jotka täytyy huomioida esimerkiksi toimittajien valinnassa tai kilpailutukseen liittyvissä päätöksissä. Näiden ratkaisu päivittäistä perustyötäni.

Edistämme myös hankintapaketteja, ja kommunikoimme aktiivisesti sekä asiakkaan että toimittajien suuntaan. Välillä täytyy päivitellä aikatauluja ja tehdä kaupallisia vertailuja elävissä tilanteissa. Työni sisältää siis laidasta laitaan tehtäviä saman roolin sisällä hankinnan etenemistilanteen mukaan.”

 

Mistä erityisesti pidät työssäsi, ja mikä siinä palkitsee?

”Tykkään siitä, että jokainen projekti on keskenään erilainen ja aina tulee jotain uutta vastaan, kuten vaikkapa uusia laitteita tai toimintatapoja. Eri asiakkaat, järjestelmät sekä tavat pitävät hereillä, ja tämä on itselleni paras mahdollinen paikka sen takia, että voin myös kehittää itse itseäni.

Opin organisaatioiden vaihdellessa valtavasti, ja tuota oppia voin hyödyntää myös muualla. Kokemuksen myötä tiedän myös usein etukäteen, millaiset peliliikkeet toimivat ja mitkä mahdollisesti eivät.

On mielenkiintoista päästä kurkistamaan erilaisiin organisaatioihin sisälle ja tarkastella, millaisia yritykset ovat ja miten niissä työskennellään. Tässä työssä on mahdollisuus nähdä esimerkiksi erilaisia rakennusprojekteja ja laitoksia ja tutustua projektihenkilöihin. Työhön tulee vaihtelua, kun pääsen tapaamaan vierailuilla jatkuvasti uusia ihmisiä.

Koen lisäksi, että voin itse vaikuttaa työhöni todella paljon ja auttaa omalla panoksellani konkreettisesti asiakasta pääsemään tavoitteisiinsa.”

 

Miten kiteyttäisit ValueSourcen parhaat puolet työyhteisönä, ja mitä Hankinnan Huippujengi sinulle tarkoittaa?

”Hankinnan Huippujengissä jokainen työntekijä on arvostettu, ja jokaisen mielipiteillä on väliä. ValueSourcen iso ammattilaisporukka takaa, että puheyhteys kollegoihin on aina auki ja saan tukea aina tarvittaessa. Käytössämme oleva koulutusportaali antaa mahdollisuuden kehittyä ja tutustua erilaisiin sisältökokonaisuuksiin.

Vaikka näemme koko porukalla suhteellisen harvoin, ValueSourcella vallitsee silti yhdessä tekemisen meininki ja kaikki ovat sitoutuneet huippujengiyteen. Näen porukkaamme esimerkiksi kehityspäivissä ja juhlissa, mutta sen lisäksi meillä on paljon sparraustuokioita etänä.

Voin suositella ValueSourcea ihan käsi sydämellä. Työnantaja on kokemukseni perusteella ihan poikkeuksellinen siinä mielessä, että johtajat tekevät kaikkensa työntekijän hyvinvoinnin eteen ja ottavat kehitysajatukset huomioon. Organisaation jatkuva kehittäminen on viety sen saralla huippuunsa.”

 

Emilian vinkit hankinnan asiantuntijatehtävistä kiinnostuneelle:

    1. Jos et ole varma työnkuvan sisällöstä, ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisätietoa!
    2. Tunnollinen ja orientoitunut asenne auttaa, sillä projektien aikataulut elävät usein ja välillä on hektistä – töiden etenemisestä täytyy siis huolehtia itse.
    3. Myös tietynasteinen sosiaalisuus auttaa, koska näissä tehtävissä projektit ja ihmiset vaihtuvat jatkuvasti.
    4. Hankinnan asiantuntijalla on mahdollisuus kehittää itseään monipuolisesti, koska jokainen asiakasyritys ja -organisaatio on keskenään erilainen.
    5. Kannattaa muistaa, että asiakkaan etu on näissä hommissa aina etusijalla. Kunnianhimoinen asenne ja draivi tavoitteiden saavuttamiseen ovat siis erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia!

Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy