ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Etäilyä etelän lämmössä

29.9.2023
ValueSource tarjoaa Hankinnan Huippujengilleen elämyksiä arkeen.

Kaikki lähti työntekijän heitosta: mekin halutaan etäillä Espanjassa! ValueSourcen johto halusi ehdottomasti tarttua toiveeseen ja lähteä tukemaan ajatusta työntekijöiden mahdollisuudesta viettää työviikkoa erilaiseen tapaan.

Kartoitimme ensin, mitä kaikkea etätyön järjestäminen ulkomailla työnantajan puolesta vaatii ja mikä voisi olla toimivin sijainti. Tämän jälkeen järjestimme kyselyn, ketkä aidosti pystyisivät ja haluaisivat lähteä pilotoimaan etätyöskentelyä ulkomailla huhti–heinäkuussa 2023.

Ja kyllähän niitä ehdokkaita löytyi!

Vamos!

Kohteeksi valikoitui todellakin Espanja, tarkemmin El Higueronin kaupunginosa Fuengirolassa.

Asuminen oli järjestetty työnantajan puolesta hulppeaan ja moderniin kattohuoneistoon merinäköalalla. Huoneiston varustelu oli kattava ja etätyölle soveltuva, ja paikan päältä löytyi muun muassa tietokone isolla näytöllä ja nopea nettiyhteys.

Malagaan oli tarjolla jouhevasti lentoja. Matkojen varaamisista ja kustannuksista työntekijä huolehti itse, kuten luonnollisesti muistakin elämiseen liittyvistä kuluista, kuten ruokailuista. Työntekijät saivat vapaasti esittää toiveitaan oman etäviikon ajankohdalleen, ja lähtökohtaisesti kaikkien halukkaiden toiveet päästiin toteuttamaan ilman arpanoppaa.

Matkalle oli mahdollisuus lähteä yhdessä työtoverin kanssa, tai sitten matkaseurue sai luonnollisesti koostua myös esimerkiksi perheenjäsenistä. Tämä jälkimmäinen vaihtoehto tuntui useimmille mielekkäämmältä ainakin tämän pilotin aikana.

Töitä ja lomaa

Etäviikolla tehtiin arkisin normaalisti töitä aivan kuten kotitoimistoltakin tehtäisiin. Varsinaisesta lomaviikosta ei siis ollut kyse. “Loman tunnun” sai kuitenkin aikaan erityisesti upeat maisemat, valmiit ruokapöydät ja normaalin arjen puuttuvat kiireet.

Työpäivän jälkeen tuli tehtyä kaikkea kivaa lomatekemistä: kävelyä rannoilla ja kaupungin pikkukaduilla, uimista, ravintoloissa istuskelua, jäätelön syöntiä ja padel-kursseille osallistumista. Työpäivän jälkeen palautuminen ja rentoutuminen oli siis todella vaivatonta. Osa jopa kertoi nukkuneensa paremmin kuin aikoihin.

Kaiken kaikkiaan palaute oli, että etätyöviikko lämmössä teki hurjan hyvää ja sen jälkeen oli kiva palata taas arkeen. Erityisen lisäarvon etäily toi henkilöille, joilla ei vielä ollut lomakertymää keväälle työsuhteen keston vuoksi. Näin hekin saivat katkon normaaliin arkeen ja hieman ihanaa lomafiilistä.

Parhaana asiana etätyössä Espanjassa pidettiin sitä, kuinka mukavasti arkeen tuli lisää piristystä ja uutta inspiraatiota myös itse töihin! Osasta oli myös mukava tarjota itselle ja/tai perheenjäsenelle laatuaikaa lämmössä, ja työpäivän jälkeen oli jotenkin normaalia enemmän virtaa lähteä urheilemaan tai nauttimaan kaupungin vilskeestä. Etätyömahdollisuutta ja sen mahdollistamista työnantajan puolelta pidettiin kaiken kaikkiaan mahtavana juttuna muttei silti missään nimessä itsestäänselvyytenä. On hienoa, että tällaiseen työntekijän hyvinvointia parantavaan kokemukseen halutaan panostaa.

Seuraavaksi cityetäilyä

Pilottiryhmän hyvien palautteiden ansiosta päätimme jatkaa tutkiskelua etäilyn mahdollisuuksista ulkomailla. Saimme myös palautetta, että lyhyempi jakso lähempänä ja pienemmillä matkakuluilla mahdollistaisi etätyökokemuksen vielä useammalle työntekijälle.  Ehdotus tuli “matalan kynnyksen” etäilystä kaupunkimiljöössä. Tartuimme siis toimeen, ja aloimme miettiä uuden etätyökohteen sijaintia vielä kuluvalle vuodelle, syksyn lyheneviin päiviin.

Idea kohteesta syntyi lopulta nopeasti. ValueSourcen toinen toimipiste löytyy Tallinnan vanhasta kaupungista, ja näin ollen myös uusi etätyöpiste vuokrattiin historiallisen vanhan kaupungin kupeesta. Upouusi huoneisto on tasokas kaupunkikoti alakerran aamiaisbistroineen, ja mikä parasta, siitä kävelee hetkessä viihtyisälle toimistollemme viettämään etätyöpäivää Viron kollegoiden kanssa. Syksyn tunnelmalliselle 2–4 päivän cityetäilylle nousikin heti useampi kiinnostunut käsi henkilöstöstä, ja pääsimme aloittamaan kokeilujakson nopealla aikataululla nyt syyskuussa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan palautetta toteutuksen onnistumisesta!

haluaisitko tietää kuinka tehostaa yrityksen hankintoja?
Ota meihin yhteyttä!
Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy