ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

QuietOn Oy

QuietOn on saanut korvatulppakomponenttiensa toimitukseen varmuutta ValueSourcelta.
''
"ValueSource on organisaationa hyvin skaalautuva ja kykenee yhteistyöhön erikokoisten asiakasyritysten kanssa. Heillä on hankintaan laaja osaaminen, jota he pystyvät sovittamaan monen yrityksen tarpeisiin."
Hannu Lehtisalo
Tuotantojohtaja, QuietOn

QuietOn on suomalainen teknologia-alan yritys, joka valmistaa nukkumiseen suunniteltuja vastamelukorvatulppia. Kahden Nokialla työskennelleen insinöörin idea lähti konkretisoitumaan vuonna 2015, jolloin kehitettiin ensimmäinen prototyyppi melua vaimentavasta korvatulpasta.

QuietOnin korvatulppa eliminoi nukkumisen aikana ympäristön ääniä aktiivisella vastameluteknologialla, joka leikkaa matalia taajuuksia ja mahdollistaa käyttäjälleen uniympäristön hiljaisuuden ja rauhallisuuden. Näin tuote edistää käyttäjiensä terveyttä ja hyvinvointia helpolla ratkaisulla.

Yritys on kasvanut vuosien aikana kovaa vauhtia, ja tuotteen edellyttämien komponenttien hankinnat ovat tuotannon laadun ja jatkuvuuden kannalta keskeisessä roolissa. ValueSource liittyi osaksi kasvutarinaa, kun QuietOnilla syntyi toimintaympäristön muutosten myötä tarve joustavalle ja luotettavalle hankinnan asiantuntijalle.

Kumppanuus käyntiin markkinatilanteen järistysten myötä

QuietOnin tuotantojohtaja Hannu Lehtisalo kertoo kumppanuuden juontavan juurensa yhteiseen työhistoriaan ja verkostoihin.

”Siitä on reilut kolme vuotta aikaa, kun aloin tarkastella QuietOnin yhteistyömahdollisuuksia ihan resurssimielessä, eli akuuttia tarvetta meillä ei siis vielä tuolloin ollut. ValueSource oli ollut minulle jo tiedossa verkostojeni kautta: olemme työskennelleet toimitusjohtaja Juha-Matin kanssa ennen Nokialla samalla osastolla. Otin häneen yhteyttä lähinnä kartoitustoimenpiteenä ja tutustuin ValueSourceen paremmin.

Koronapandemian myötä komponenttien saatavuus tunnetusti heikkeni maailmanlaajuisesti ja markkina muuttui radikaalisti. Toimitusajat venyivät joidenkin komponenttien kohdalla jopa yli vuoden mittaisiksi, eikä edellisellä toimittajallamme ollut mahdollisuutta sitoutua niin pitkiin toimitusaikoihin ja mukautua ympäristön epävakauteen.

Vuoden 2021 jälkipuoliskolla päätimme sitten muuttaa prosessejamme tilanteeseen sopeutuaksemme, ja otin Juha-Mattiin uudelleen yhteyttä. Linjamme kohtasivat hankinnan tavoitteista, ja sopimuksen myötä projektimme laitettiin käyntiin marraskuussa. Siitä lähtien olemme kehittäneet komponenttihankintaamme yhdessä ValueSourcen kanssa”, Lehtisalo taustoittaa.

Toimitusvarmuus on pitänyt tuotantolinjat käynnissä

QuietOnin vastamelukorvatulppa sisältää noin 150 erilaista mekaanista, analogista ja elektronista komponenttia, joita hankitaan tuotantoon eri puolilta maailmaa. ValueSource hankkii valtaosan eli noin 80 % tuotantoon tarvittavista komponenteista.

Talousjohtaja Tuomas Ahtimaa kertoo, että jo reilun vuoden aikana yhteistyö on vankistanut QuietOnin komponenttien toimitusprosessia ja tuonut samalla huomattavia säästöjä. Yritys ei ole joutunut kärsimään komponenttipulan aiheuttamista tuotantokatkoksista yhteistyön alun jälkeen.

”ValueSource on ottanut yhteistyössä hoitaakseen komponenttihankintojen ostot sekä tilausten aikataulut ja toimitukset. QuietOnilla ei ole tullut yhtään tuotantokatkosta materiaalien takia siitä lähtien, kun aloitimme kumppanuuden heidän kanssaan. Moniin muihin yrityksiin verrattuna ja viime vuoden alun tilanteeseen nähden voisi sanoa olevan aika poikkeuksellista, etteivät materiaalien saatavuushaasteet ole tuottaneet meille juurikaan tuotannollisia ongelmia.

Kuluneena vuonna jouduimme ostamaan komponentteja spottimarkkinoilta vain muutamia kertoja – ero on huima verrattuna vuoteen 2021 eli aikaan ennen kuvioita ValueSourcen kanssa. Tuolloin meidän täytyi selata spottimarkkinoita useita kertoja kuukaudessa. Toimittajat pyysivät ennen senttejä maksaneista komponenteista euroja, eli hinnat olivat pahimpina aikoina jopa satakertaisia. Yhteistyö on siis tuonut meille kustannuksissa merkittäviä säästöjä.”

Saumaton osa tiimiä

QuietOnilla on ValueSourcelta projektissa mukana yksi henkilö, jonka kanssa työskentely on miesten mukaan toimivaa ja vaivatonta. Vuorovaikutuksen sujuvuuden lisäksi molemmat nostavat ValueSourcen vahvuuksiksi notkeuden sekä asiakaslähtöisyyden yrityksenä.

”Koemme ValueSourcen asiantuntijan lähes oman tiimimme jäsenenä, vaikkei hän palkkalistoillamme olekaan. Pidämme hänen kanssaan yhteyttä päivittäin, ja kynnys keskustella erilaisista projektiin liittyvistä aiheista on suorastaan olematon. Soljuva vuorovaikutus perustuu henkilön luonteen, ammattitaidon ja kommunikointikyvyn lisäksi toki myös ValueSourceen yrityksenä, sillä toimintatavat ovat yhteydessä heidän ohjaukseensa ja sparraukseensa.

Tuo kummallekin yritykselle etua, kun tämän kokoiset toimijat tekevät töitä yhdessä. QuietOn on nopeasti kasvava yhtiö, ja tarpeemme ja muutokset liiketoiminnassamme tuottivat haasteita suuremmalle organisaatiolle. ValueSource on kyennyt joustamaan hyvin tilanteidemme mukaan ja hanskaamaan ammattimaisesti liiketoimintaympäristömme muutoksen.

Näkökulmastamme kumppanuudessa korostuukin lisäksi asiakkaan arvostus, eli yhteistyötä tehdään oikeilla prioriteeteilla. Koemme, ettemme välttämättä saisi yhtä sujuvaa ja välitöntä asiakaspalvelua monilta suuremmilta organisaatioilta.”

Vakaa tilanne auttaa myös tulevaisuuden ennakoinnissa

QuietOnin tuotannon toimintavarmuus on Ahtimaan mukaan aivan eri tasolla kuin ennen yhteistyötä, ja toiveena on, että yritys pystyy saavuttamaan pitkällä aikavälillä myös entistä enemmän kustannussäästöjä.

”Saimme jo alussa ValueSourcen ansiosta hieman nipistystä joidenkin komponenttien hintaan, ja tulevaisuudessa tavoitteenamme on kartoittaa markkinoilta lisää edullisempia vaihtoehtoja”, Ahtimaa avaa.

Lehtisalo peräänkuuluttaa lopuksi myös tulevien tapahtumien ja markkinatilanteen ennakoitavuutta.

”Kustannustehokkuuden ja toimintavarmuuden lisäksi myös prosessiemme ennustettavuus on kohentunut. Tällä hetkellä pystymme näkemään, missä kohtaa eteen saattaa tulla haasteita. Näin toimintamme ei ole jatkuvasti reaktiivista eli pari askelta myöhässä, vaan voimme tehdä hyvissä ajoin toimenpiteitä mahdollisten ongelmien välttämiseksi.

Mielestämme ValueSource on organisaationa hyvin skaalautuva ja kykenee yhteistyöhön erikokoisten asiakasyritysten kanssa. Heillä on hankintaan laaja osaaminen, jota he pystyvät sovittamaan monen yrityksen tarpeisiin. Minkään asiantuntevaa hankintaa kaipaavan yrityksen ei siis kannata sulkea itseään lähtökohtaisesti heidän palvelunsa ulkopuolelle.

Voin siis suositella ValueSourcea mielelläni eteenpäin. Ainakin minun yöuniani he ovat säästäneet rutkasti viimeisen vuoden aikana.”

Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja

Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen avulla.

    Seuraa meitä
    © All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy