ValueSource Partners on vuoden 2023 Hankintayritys!
ValueSource halusi ottaa koko henkilöstön mukaan strategiamatkalle  

Työyhteisön pääseminen mukaan organisaation ”strategiamatkalle” ei ole itsestäänselvyys. ValueSourcen johdolle henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen liiketoimintastrategian rakentamiseen oli kuitenkin alusta asti tärkeää useista syistä.   Ketteränä matalan hierarkian organisaationa olimme tottuneet hyödyntämään asiantuntijoidemme kokemusta ja näkemystä. Tiedostimme, että ihmiset, meidän asiantuntijamme, ovat tärkein voimavaramme – kasvumme ja menestyksemme edellytys.   Lue, miten strategiatyömme prosessi eteni ja mitkä ovat […]

Lue lisää
Seuraa meitä

Hankintatyö opiskelijan silmin

Veera Ruutu on viidennen vuoden kauppakorkeaopiskelija, joka on ollut hieman yli vuoden verran ValueSourcella osa-aikaisessa hankinnan roolissa. Tässä haastattelussa Veera kertoo, millainen ensimmäinen vuosi hankinnan alan töissä on ollut ja miten työelämä sopii yhteen opintojen kanssa.

Millainen oli tiesi ValueSourcelle?

”Opiskelen Turun kauppakorkeakoulussa pääaineenani toimitusketjujen johtamista. Hankinnan professorini Harri Lorentz jakoi reilu vuosi sitten LinkedInissä tietoa ValueSourcesta, mistä hoksasin laittaa tänne avointa hakemusta – yrityksellä ei juuri tuolloin ollut tarjolla mitään tiettyä suoraa työtehtävää. Avoimen hakemuksen kautta löytyi kuitenkin hetken päästä minulle sopiva projekti, mikä oli todella mieluinen yllätys.

Olen tällä hetkellä ValueSourcen asiakastoimeksiannossa Sandvikilla, ja minulla tulikin juuri vuosi täyteen ValueSourcen työtehtävien parissa. Teen töitä hyvin joustavasti opiskelujen ohella eli osa-aikaisena noin 2–3 päivää viikossa.”

 

Mitä kaikkea päivittäisiin työtehtäviisi kuuluu?

”Olen sourcingin eli juuri hankinnan puolella, ja suurimmaksi osaksi käsittelen tarjouskyselyitä. Olen siis esimerkiksi jatkuvasti yhteydessä toimittajiin ja kilpailutan asiakkaan nimikkeitä eli tarjouspyyntöjä ja vertailuja. Etenkin viimeisen puolen vuoden aikana olen kuitenkin päässyt mukaan myös moniin muihin erilaisiin projekteihin, ja tehtävät ovat vaihdelleet lopulta aika paljonkin.

Koska kyseessä on ensimmäinen oman alani työpaikka, on tosi kiva, että olen päässyt tutustumaan hankinnan kenttään monilta eri puolilta. Työtehtävissäni pidänkin juuri vaihtelevuudesta ja jatkuvasta uuden oppimisesta. Toimittajien kanssa työskennellessäni olen saanut toimia hyvin monipuolisten haasteiden parissa ja samalla oppia käytännön työnteon menettelytapoja, joihin en ole päässyt vielä opinnoissa konkreettisesti käsiksi.”

 

Miten työ sopii yhteen opiskeluiden kanssa?

”Näin opiskelijan näkökulmasta työtehtävät ja -ajat ovat olleet todella joustavia niin ValueSourcen kuin Sandvikin asiakastoimeksiannonkin kanssa, eli olen voinut päättää omat työtuntini vapaasti ja siten sovittaa ne luentojen, ryhmätöiden ja muun opiskelun kanssa hyvin yhteen. Myös mahdollisuus etätyöhön helpottaa opiskelijan arkea merkittävästi.

On ollut palkitsevaa päästä tekemään töissä opiskelemani alan asioita ja hyödyntämään yliopistossa opittujen taitojen työkalupakkia. Pääaineeni sisältöjen kokeilu käytännön työssä kehittää soveltamistaitoja ja laajentaa perspektiiviä, ja teorian ja käytännön yhdistämisellä oppiikin usein myös aivan uusia asioita.

Toki työelämä on opiskeluun verrattuna suurilta osin hyvin erilaista, ja esimerkiksi erilaisten järjestelmien käyttö täytyy opetella kokonaan töissä. Oppiaineen ja työn sisältöjen yhteneväisyys ovat kuitenkin jouduttaneet sopeutumista huomattavasti. Olen myös huomannut muutamaan otteeseen, että työ- ja opiskelutehtävät menevät osittain päällekkäin, eli koulussa opittua asiaa pääsee hyödyntämään töissä ja toisaalta töissä opittua asiaa taas yliopiston penkillä. Tämä voisi mahdollisesti olla hyödyksi myös pro gradu -työssäni, jonka olen ajatellut aloittaa ensi vuonna.”

 

Miten kiteyttäisit ValueSourcen parhaat puolet työyhteisönä?

”Vaikka olen päivittäisen työni puolesta tällä hetkellä enemmän asiakkaan työporukan kanssa tekemisissä ja lisäksi teen paljon töitä itsenäisesti etänä, olen saanut ValueSourcen kollegoiltani reippaasti apua ja tukea eri tilanteissa.

ValueSource järjestää esimerkiksi vapaaehtoisia oppimisseminaareja, joiden kautta olen pystynyt osallistumaan työyhteisön toimintaan, ja viimeisimpänä pääsin tapaamaan työkavereita kasvotusten taannoin kuvatun rekrytointivideon kuvauksissa. Työskentely on tuntunut etäyhteyksistä huolimatta oikein läheiseltä, ja voin luottaa, että saan tsemppiä ja ratkaisuja ongelmiin niitä tarvitessani. ValueSourcella minulle välittyy selkeästi, että aidosti halutaan, että työntekijöillä on kaikki hyvin. Se on minusta hienoa ja auttaa jaksamaan.”

 

Voisitko suositella ValueSourcea työpaikkana?

”Totta kai, mielelläni. ValueSourcella on mielestäni tarjolla laaja-alaisesti erilaisia hankinnan projekteja, ja niiden kautta kokemattomammatkin työntekijät pääsevät tutustumaan monipuolisesti hankinnan eri alueisiin. Kuten todettua, omien kokemusteni perusteella parasta onkin ollut mahdollisuus oppia roppakaupalla uutta hankinnasta ja hyödyntää omia taitoja konkreettisesti työtehtävissä.

Olen toki ehdottomasti kiinnostunut kokopäivätöistä ValueSourcen huippujengissä, kunhan valmistuminen koittaa!”

 

Veeran vinkit hankinnan alasta kiinnostuneelle:

  1. Jos hankinta alana kiinnostaa, ei kannata jäädä odottelemaan sopivaa tehtävää vaan laittaa vain menemään avointa hakemusta, jossa kerrotaan omista vahvuuksista ja mielenkiinnonkohteista.
  2. Näitä työtehtäviä ajatellen hyvä sivuainekombo toimitusketjujen johtamisen kanssa on esimerkiksi tietojärjestelmätieteet sekä yritysjuridiikka, joiden kurssisisältöjä pääsee varmasti hyödyntämään käytännössä.
  3. Kannattaa myös opetella käyttämään monipuolisesti Exceliä!
Teemme hankinnoista sinulle kilpailuedun.

ValueSource Partners Oy
Linnankatu 3B
20100 Turku
Y-tunnus: 2283239-3

Tel: +358 (0)10 420 1110
E-mail: info@values.fi
Ota yhteyttä
Tietosuoja
Seuraa meitä
© All Rights Reserved 2024 ValueSource Partners Oy